30 d’octubre 2009

Divendrinalla


Novel·la catalana

28 d’octubre 2009

Art a les cobertes

Caperucita al desnudo, Catherine Orenstein
Ares y Mares
ISBN.84-8432-467-2

La Caputxeta al llit amb el llop disfressat, Gustave Doré

23 d’octubre 2009

Divendrinalla


Novel·la catalana.

22 d’octubre 2009

Cançó en un llibre



Se sent de fons la versió de la Sílvia Pérez de la cançó Menuda de Serrat, la mare la mira i canta també: "pensa en mi, menuda, pensa en mi", i la nena somriu complaguda, "deixa'm venir amb tu, deixa'm venir..., deixa'm anar on vas menuda, deixa-m'hi anar", li canta tota feta sentiment i sempre amb la por que un dia la Mar marxi sola. Se l'estima tant que dubta si podria seguir respirant sense ella.
Bruno, si no existís, l'hauríem d'inventar, Elisabet Pedrosa
Mira'm, Contes de vides especials
Cossetània Edicions

16 d’octubre 2009

Divendrinalla

Novel·la catalana.
Un dels millors escriptors en català.

Traduïda al castellà el 1970.

14 d’octubre 2009

Si, no, si...


... no, si, no, si...
Qué fàcil era prendre decisions!

12 d’octubre 2009

ULLS

Eyes in the Heat, 1946 Jackson Pollock

Desconeix amb perill el món qui no ha comprés que tot allò que fem està escrupolosament vigilat. Només cal fixar-s’hi una mica pera donar-se que un gos, un ocell, un insecte, o qualsevol altre ésser que considerem insignificant, deambula sospitosament a l’entorn nostre, siga quina siga l’activitat que ens ocupe. No són més que lacais en plena feina. De qui?... Estic investigant-ho; com estic també reunint proves per demostrar empíricament una hipòtesi que no fa poc vaig enunciar: “Tot allò que sota una forma circular pobla l’univers dels humans, ja es tracte d’un punt tipogràfic, una oliva, un rellotge, una pilota, un meló, una roda, un pou, l’entrada d’una caverna, la Lluna o qualsevol astre immens, cada un d’aquests exemples, com infinitament més que ara no cal enumerar, forma part d’un grandiós exèrcit d’ulls camuflats que controla, amb un silenci d’aparença innòcua tots els nostres actes.”
Del llibre Espiral, 1998 Manuel Baixauli

09 d’octubre 2009

Divendrinalla

Novel·la nordamericana contemporània

02 d’octubre 2009

Divendrinalla

Novel·la catalana

01 d’octubre 2009

TAÜT

Foto d'Anne Geddes
.
Nàixer significa penetrar en la caixa. No la detectem, perquè encara és desmesurada i ha d'anar reduïnt-se, aproximant-se, potser a poc a poc, potser de sobte. I perquè és transparent. Podem intuïr-la, però no la veurem mai: sols es fa visible per als altres quan s'ha ajustat a la forma exacta del noste cos, ja faltat d'alè, immòbil cadàver.
Del llibre Espiral, de Manuel Baixauli